Baka

Hamburgerbröd av briochetyp

Är du ute efter ett riktigt fluffigt och smörigt hamburgerbröd så har du kommit rätt. Vi tycker det passar perfekt om det ska göras en snofsigare burgare som kan behöva en extra skjuts i smörtonerna. När vi har gjort hamburgare med detta bröd så har vi exempelvis inte haft någon ost på köttet. Kan tyckas som små detaljer men det är detaljerna som gör det.

Ska det göras en hederlig slabburgare så kan vi varmt rekommendera vårt bästa hamburgerbröd eller vårt recept på potatoe buns.

En liten disclaimer på detta är att det är inte helt självklart recept. Har hittat detta amerikanska recept och försökt översätta det till svenska förhållanden. De använder sig av snabbjäst och verkar ha lite eget fuffens för sig. Degen blir väldigt annorlunda mot vad jag är van vid men slutresultatet blev riktigt bra. Och det är ju det som räknas.
hamburgerbröd brioche

Briochehamburgerbröd
En liten sats – ger 7 st bröd a 80 gram

300 g vetemjöl
25 g socker
2 ägg
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1/4 pkt jäst
125 g smör, i cm-stora kuber
1 ägg till pensling

1) Värm vattnet till 37 grader och blanda ut jästen.
2) Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och kör på medelhastighet i 10 minuter. Degen kommer troligtvis att vara väldigt kladdig och det är inga problem.
3) Täck bunken med plastfilm och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek (ca 1-2 timmar).
4) Stjälp upp degen och väg upp bollar om cirka 80 gram och rundriv dessa. Lägg på en plåt och täck med en handuk, låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 timmar).
5) Pensla med ägg och grädda av i ugn på 180 grader i cirka 17 minuter.

You Might Also Like

  • Ankleverburgare med rödvinskokt lök och tryffelmajonnäs | food junkies
    2013-12-26 at 10:45

    […] med rödvinskokt lök och tryffelmajonnäs recept för 1 hamburgare 1 briochebröd 180 g nymald högrevsfärs 1 skiva färsk anklever (tips, finns i frysdisken hos Picard) 1 dl […]