Ibland är less is more och då behöver man en vanlig hamburgare bara. Följ vårt enkla recept och du har en fin fredagsburgare i handen inom kort. Det bästa är ju såklart om man råkar ha ett stycke högrev och kan själv mala till en bra köttfärs. Men har man inte det så kan man ta en genväg med färdig högrevsfärs eller vanlig köttfärs.
När det gäller hamburgerbröd så är vi inte någon större anhängare av vad som finns i butikerna och vi bakar alltid våra egna bröd. Gör en rejäl sats och frys in är vårt tips. Vi har inte märkt någon kvalitetsskillnad vid infrysning/upptining så det är perfekt att ha i frysboxen när andan faller på. Klassisk burgare med sötsyrlig sås och lök. Böra med lönen och skär löken i skivor. Stek löken på ganska svag värme i smör, i minst 15 minuter. Slå på vitvinsvinägern och sockret och låt koka in. Smaka av med salt och peppar. Forma högrevsfärsen till 4 st hamburgare, salta och peppra rejält och stek dem i het panna till önskad stekgrad. Dela och rosta hamburgerbröden lätt i en stekpanna. Montera i följande ordning; bröd, majonnäs, sallad, hamburgare, ost, karamelliserad lök, bbq-sås, bröd.
Hamburgare på högrev med BBQ-sås och stekt lök
Ingredients
Instructions
Anders Johansson
2013-04-08 at 10:30Den där metoden med att salta, peppra och sen slå in som tjock korv i plastfolie och lägga i kylen 2-3 timmar tror jag kan binda även köpefärs så man slipper ägget. Nu är det väl i och för sig inte hela världen med lite ägg i burgaren.
Ser i alla fall mycket smaskigt ut. Lagom tjock biff också ;-)
Foodjunkies.se
2013-04-08 at 22:41Heston-köttkorven är ju förvisso en klassiker vid det här laget men vi tyckte det var lite väl jobbigt. Detta skulle ju bara vara en ”vanlig jävla hamburgare” :-)
Mats Nyström
2013-05-12 at 23:40”How can less be more? More is more!” /Yngwie