Dessert/ Recept/ Tillbehör

Munkar

Friterat är ju godast och friterat bakverk är ju inget undantag. Här kommer ett kanonrecept på munkar. Vi har också lagt några tips i receptet på vad man kan fylla dem med. Och då kan det bli både förrätt och efterrätt. Vad sägs om en anklevermunk eller varför inte en chokladmunk. Prova båda – det blir gott.

Munkar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Bakverk
Serves: 4
Prep Time: 1 hour Cooking Time: 15 minutes Total Time: 1 hour 15 minutes

En mindre sats, perfekt för att göra små mumsbitar efter en stadigare middag.

Ingredients

  • 1,25 dl mjölk (värmd till 37 grader)
  • 1/4 pkt jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl

Instructions

1

Lös upp jästen i mjölken och häll i smöret.

2

Addera resterande ingredienser och kör i degblandare i 5 minuter eller knåda för hand den dubbla tiden. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa i 1 timme.

3

Stjälp upp degen och forma lagoma bollar. Lägg på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i 15 minuter.

4

Värm olja i fritös eller kastrull till 180 grader. Fritera munkarna tills de är gyllenbruna.

5

Låt munkarna rinna av på hushållspapper.

Notes

Tips på fyllning: Förrätt - vispad anklevermousse och jordgubbssylt; Efterrätt - chokladmousse

You Might Also Like