Detta är ju så superamerikanskt det kan bli. En varmkorv som toppas upp med kött. I Sverige är vi väl mer vana att slänga på lite rostad lök och kanske bostongurka om vi vill lyxa till det. Eller om man bor i Göteborg så slänger man på två kulor potatismos.
Jag åt detta första gången i San Fransisco och det var så sjukt dåligt. Rinnig chili con carne som antagligen var fabriksgjord med en ännu sämre korv till. Nej, det var ingen vinnare alls faktiskt. Så, redemption time, och vi ger oss på att göra detta själva med lite mer kvalitet. Vi valde att köra en färsk grovmald korv från Taylors & Jones men det funkar bra med en varmkorv av bättre kvalitet också. Börja med köttfärssåsen genom att bryna köttfärs och lök. Slå på röd peppar, rödvin, kalvfond, vatten, tomatpuré, honung, cayennepeppar och tabasco. Låt koka ihop på svag värme tills nästan all vätska är reducerad, cirka 1 timme. Stek korvarna och rosta bröden lätt. Montera en korv i botten på brödet, en stadig sked med köttfärssröran och toppa med riven ost och rå lök.
Chili dog - varmkorv med chili på köttfärs
Ingredients
Instructions