Med smör och grädde kommer man långt. Och tar man något så vanligt som Scones och adderar just detta så kan man baka världens bästa och godaste scones. Ni som hade hemkunskap i skolan kanske finns tråk-sconsen man fick lära sig att baka. Filmjölk och grahamsmjöl om jag inte missminner mig. Det var ju en otroligt sorglig historia och det tog många år innan jag åt scones igen.
Och så ibland så trillar man på ett perfekt recept, som just detta är, och det här har hängt med ganska många år. Det har också varit publicerat på någon tidigare blogg men just av den anledningen, att sånt försvinner, så publicerar vi den igen. Så vi inte tappar bort det. Väldigt lättlagat är det också.
Muntra upp familj, vänner och barn med krämiga, frasiga, mjuka och härliga sötsaker till söndagseftermiddagens fika. Vi serverar dem med en klick smör och en rejäl slev lemon curd.
Klassiska engelska scones när de är som bäst. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och nyp ihop med smöret. Tillsätt grädden och knåda varsamt ihop till en deg. Platta ut till cirka 2 cm och stansa ut rundlar. Grädda på 225 grader i cirka 10 minuter tills gyllenbruna. Serveras varma med smör och lemon curd.Scones
Ingredients
Instructions