Är du ute efter ett riktigt fluffigt och smörigt hamburgerbröd så har du kommit rätt. Vi tycker det passar perfekt om det ska göras en snofsigare burgare som kan behöva en extra skjuts i smörtonerna. Det finns ju ett otal varianter med de klassiska, potatis och så brioche-typen. Det är gott med variation och detta bröd kan användas till andra saker också och inte bara hamburgare. Dela och servera med en bit ankleverterrin eller varför inte rosta av och lägga i skagenröra.
En liten sats - ger 7-8 st bröd a 80 gram. Värm vattnet till 37 grader och blanda ut jästen. Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och kör på medelhastighet i 10 minuter. Degen kommer troligtvis att vara väldigt kladdig och det är inga problem. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek (ca 1-2 timmar). Stjälp upp degen och väg upp bollar om cirka 80 gram och rundriv dessa. Lägg på en plåt och täck med en handuk, låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 timmar). Pensla med ägg och grädda av i ugn på 180 grader i cirka 17 minuter.Briochehamburgerbröd
Ingredients
Instructions