Korv/ Recept/ Tillbehör

Toppings till korv

I Sverige så är vi extremt traditionsenliga när det gäller pålägg, eller toppings, på korv. De flesta väljer bara senap och ketchup, en del slänger på några skedar med rostad lök och vill man lyxa till det ordentligt så kan det bli en skopa bostongurka eller räksallad. Och ungefär vid räksalladen tog alternativen slut.

Blickar man över till det stora landet i väst så är variationerna desto större och där har vi hittat inspiration till våra korvar. Den ena korven har vi lagt på en kryddig avokadosalsa som får tankarna mot fredagsmys och tacokväll. Den andra korven har vi varit en smula mer pretentiösa och gått mot den franska löksoppans söta smak. Söt lök toppas med en barnnäve parmesan. Och bättre än så blir det inte.

Avokadosalsa
1 avokado
1 tomat
1 schalottenlök
10 droppar tabasco
20 korianderblad
salt och peppar

Finhacka löken, grovhacka tomaten och mosa avokadon. Blanda ihop med tabasco och koriander samt smaka av med salt och peppar.

korvtoppings

Ost och lök
1 stor gul lök
1 tsk färsk timjan, repad
1 tsk färsk rosmarin, finhackad
1 tsk färsk dragon, finhackad
salt och peppar
2 msk grovriven parmesan

Skiva löken och stek löken på låg värme i cirka 30 minuter. Vänd ner örterna och smaka av med salt och peppar. Lägg den varma löken på korven och strö över parmesanen direkt.

You Might Also Like

 • Mac attack
  2013-07-25 at 08:21

  Rekommenderar Sydamerikas completos. Surkål, hemslagen majo och avokado tomat 50/50, djävulusiskt gott om än lite svårt att äta med tjockare korvar

  • Foodjunkies.se
   2013-07-25 at 14:01

   Låter riktigt gott. Bra tips som vi ska testa.