Recept/ Smårätter

Quesadillas på 5 minuter

En härlig quesadilla med smaker av hjortkött, svamp samt Västerbottensost binder ihop detta till en krämig och väldigt god trekantsmacka. Bra som snacks eller tilltugg till fredagsölen. Att de är superenkla att göra gör ju inte saken sämre.

Snabbt och gott

Vi har tagit genvägen via tubostens förlovade rike och just tubost har perfekta smältegenskaper vilket gör att den passar perfekt i quesadillas. Det enda vi har gjort är att steka svamp och lagt till en smakrik riven ost. När det gäller svampen så är kantareller såklart ett givet inslag när det är säsong. Är det inte säsong får man nöja sig med champinjoner istället. Västerbottensost är en av våra favoritostar och den passar perfekt med tonerna av vilt. Tycker man den är för kraftig så går det alltid bra med en mildare prästost.

Quesadilla med viltsmak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Snacks
Serves: 4
Prep Time: 5 min Cooking Time: 15 min Total Time: 20 min

Ingredients

  • 3 dl champinjoner
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 tub viltost
  • 8 st tortillabröd

Instructions

1

Skiva och stek champinjonerna och låt svalna.

2

Blanda Västerbottensosten med champinjonerna samt tubosten.

3

Bred fyllningen på 4 tortillabröd och lägg sedan de återstående som lock ovanpå.

4

Stek bröden i en torr stekpanna eller grilla i mackjärn. Skär upp i trekanter och njut!

You Might Also Like

  • Spummish
    2018-03-07 at 20:45

    lol