Korv i alla dess former finns numera även på de mindre välsorterade butikerna. Rå korv har ju verkligen hittat fram till folkhemmet och det finns ju knappt en sommargrill utan att en färsk korvrackare har letat sig ner på gallret.
När det gäller den klassiska kok-korven så har det varit lite skralare med nyheter. Ska väl dock tilläggas att kok-korven har ju alltid hållt hög smakstandard och rätt knäpp. Men som tur är för oss kok-korvälskare så har det utökats med kvalitetskorv och nu är det riktigt välsorterat i de flesta matvarubutiker.
Just när det gäller kokisar så gillar vi det mesta och en bra kok-lag med lagerblad, peppar, stjärnanis och en flaska öl ger en fin smak till korven.
Det behöver ju inte alltid vara så avancerat. Vi öppnar en burk plåtburk surkål till och njuter av klassiska smaker.
Värm korven (värm, inte koka!). Värm och krydda upp surkålen med kummin och smaka av med salt och peppar. Rosta eller grilla brödet. Stryk ett lager med dijonsenap, två korvar och toppa med surkålen. Njut!Korv med surkål och rostat bröd
Ingredients
Instructions