En blogg om mat, dryck och upplevelser

Pannkakor med bacon, banan och jordnötssmör

Pannkakor är ju bland det godaste som finns och det har gjorts i alla möjliga och omöjliga varianter. Vanligaste är att servera med en god jordgubbssylt eller varför inte den svenska klassikern drottningssylt. Kanel och socker brukar uppskattas av de små.

Pannkakssmeten kan göras på olika mjölsorter, från vetemjöl som är det vanligaste till varianter med bovete, majsmjöl och så vidare beroende på tycke, smak och eventuella allergier. I detta recept så har vi gjort med klassiska svenska tunna pannkakor men helt säkert så är det gott med fluffiga amerikanska pannkakor också.

Vi festat till det ordentligt och gjort vårt tolkning av Elvismackan, fast med pannkakor.

För er som inte är bekanta med Elvismackan så var det enligt sägnen Elvis Preslys favoritsmörgås som innehöll smörstekt bröd, smörstekt bacon, smörstekt banan och jordnötssmör. Det tvistas om det var bacon i Elvis macka men vi tycker bacon är gott och passar bra med banan och jordnötssmör så det fick följa med.

Som ni förstår så är det ett lättsmält och nyttigt mellanmål innan lunch eller middag. Ungefär som chia-pudding.

Vi älskar pannkakor. Och jordnötssmör. Och Bacon. Det här är vår tolkning av vad vi tror Elvis skulle gilla. Om han gillade pannkakor. Barnsligt gott är det i alla fall.

Pannkakor
Pannkakor med banan, jordnötssmör och bacon.

Pannkakor med bacon, banan och jordnötssmör
1 sats pannkakssmet
1 burk jordnötssmör
2 bananer
2 pkt bacon
2 msk ljus sirap eller lönnsirap
smör att steka i

1) Stek pannkakorna.
2) Skär baconet i ca 3 cm breda strimlor och stek krispigt.
3) Skiva bananerna och stek i rejält med smör i ca 20 sekunder. De ska bara få färg och inte bli mosiga.
4) Montera ihop en ”stack” enligt följande ordning – pannkaka, en klick jordnötssmör, några bananskivor, bacon, sirap. Repetera tills du har en fin hög.