Recept, mat och junkfood

Veckans tips v.1

Dinka - elegant klocka

Denna vecka är det allt om hamburgare.

Är man ute efter recept så är det fortfarande hamburgare.org som gäller. Stefan som driver sajten verkar inte vara riktigt lika aktiv längre men om man gräver i arkivet så kan man hitta mycket matnyttigt. Ett tips är att titta bakåt under kategorin burgare då han i början av sajtens födelse gjorde många amerikanska klassiker som exempelvis Jucy Lucy.

I Stockholm finner vi Hamburgarens Vänner som består av deras facebooksida. De testar huvudstadens burgare men kockar även själva ibland på hipstermeckat Trädgården vid Skanstull. Verkar vara sköna lirare hur som helst. Spana in deras recension av Sloppy Seconds.

Och vi vandrar vidare till rena recensionssajter och det är Death By Burgers. Han eller hon testar burgare över världen även om Stockholm verkar vara hemmaplan.

Burger boys af Stockholm är också svenskar som testar burgare över världen. Skriver blandat på svenska och engelska och testar både högt och lågt, allt från Vegabaren i Haninge till Mathias Dalhgren.

En ny spelare för oss är Mr Hamburgare. Testar företrädesvis svenska ställen och med viss övervikt på den västra sidan.

Sist ut är en ganska otippad spelare och det är Gamereactors chefredaktör Petter som är en hamburgeälskare av rang. Tyvärr så kan man inte sortera på någon hamburger-etikett utan har man tur så dyker det upp något i hans flöde.

Vi vill ju också passa på och tipsa om våra egna hamburgare. Vår favorit just nu är ägg och bacon-hamburgaren. Har man lite tid över så gillar vi den franska hamburgaren med finslipade smaker. Och vill man svulla ordentligt på fredagskvällen så ska man ju absolut göra vår bearnaise-burgare. • Tack för ännu ett bra inlägg.
  Jag vill också slå ett slag för min matblogg In The Kitchen (www.inthekitchen.se), där skriver jag mycket om hamburgare. Bland höjdpunkterna (enligt mig…) så har två av mina gäster (Jon Widegren och Devi Brunson från Hamburgarens vänner) i podcasten stark anknytning till den älskade köttpucken och jag skrev en förhandsrecension av kommande Flippin’ Burger-boken.

  Btw, tror ni att hamburgartrenden har peakat eller har den mer potential?

  • Hej Andreas,
   Jodå, vi har koll på din blogg och vi tipsade om din pulled pork tidigare, http://foodjunkies.se/2012/11/fredagslankar-v-47/.

   Hamburgertrenden kommer nog att leva kvar men blir säkerligen mer mainstream framöver vilket torde vara positivt då fler får upp ögonen för en bra burgare. Vilket i sin tur ställer högre krav på krögare att servera bättre burgare. Förhoppningsvis så försvinner det frysta, processade, skräpet som många krogar serverar idag.

   Däremot så känns det som street food/bra snabbmat är nästa grej och med några food trucks med rätt tillstånd rullandes kan det nog få fart.