Äta ute

Phil’s Burger på Kungsholmen

Kungsholmen har fått ett nytt burgarställe och det är inte mindre än Phil’s Burger efter grundaren Philip. Bästa nya stället på länge men upp som en raket har ju fått en helt ny innebörd. Vi gjorde ett besök i tisdag på lunch och fick en riktigt bra burgare som vi återkommer till. Lugnt, trevligt och en handfull ”vanliga” gäster fanns vid ett-tiden på dagen.

Tre dagar senare och nyheten har spridit sig som en löpeld över stan och det är tokigt mycket folk och mössgänget har nu hittat hit. Och med katastrofresultat för burgaren såklart. Från en ruskigt god burgare så är det nu en framstressad hamburgare som landar framför våra händer. Det är ju såklart inkörningsproblem och därför väljer vi att berätta om vårt första besök istället.
philsburger
Det går ju inte ett inlägg på Facebook eller Instagram och den jämförs med Flippin Burgers hamburgare. Finns ju såklart vissa likheter men Phil’s gör sin grej och den stora vinnaren är det goda köttet med perfekt stekyta och rosa i mitten. Rostat, om än något sött, bröd ger en fin kontrast till hamburgaren. Serveras enkelt med ost, sallad och dressing.

Tillbehören är en majonnäsbefriad coleslaw som känns riktigt fräsch och bryter av fint mot hamburgaren och pommes fritesen. Just den friterade potatisen är en egengjord historia bestående av tunna, krispig små rackare. Goda men något ojämna. Vissa är väldigt hårt friterade och andra sämre. Jag tror att man skulle vinna på att skära potatisen i större bitar men vi får väl se vad det blir.

Phil’s burger är väldigt bra och med väldigt goda hamburgare. När det inte är för många gäster.

.

You Might Also Like