Äta ute

Hamburgare på Marie Laveau

marie laveau hamburgare

Ytterligare ett hamburgerbesök och denna gång så är det ett återbesök på Marie Laveau. Det var drygt ett år sedan vi var där sist och då var vi ganska glada och nöjda med allt utom den fruktansvärda servicen. Detta serviceproblem verkar ha varit långtgående då vi har noterat flera andra bloggbesök med samma upplevelse.

Men många hipsters t-shirts har nötts sönder sedan dess och nu var det dags igen för ett spontanbesök. Kan väl avslöja redan nu att kocken hade en riktigt bra dag i köket.

Priset har höjts med en tia till 135 bagis och ska man kan en skål med frys-pommes så kostar det 55 kr till. Och vill man lyxa till det ytterligare så tar man in en korg med lökringar för 60 spänn. Tillbehören serveras med någon form av dip. Lökringarna var väldigt goda.

Beställer gör man i baren och denna gång så var det en trevlig snubbe som glatt pratade hamburgare när han serverade dem. Således så är serviceproblemet åtgärdat. I alla fall denna kväll.
marie laveau hamburgare
Hamburgerköttet var perfekt stekt med en rosa kärna och ligger på ett precis lagom fluffigt bröd. Serveras såklart med ost eftersom det är en cheeseburgare och denna ost toppas upp med någon form av tillagad lök. Under köttet finner vi sallad i precis lagom dos (läs: lite) och bra krispighet tillsammans med några skivor tomat och majonnäs.

Den serveras, som sig bör, i papper och bestick lyser med sin frånvaro. Här äter vi hamburgare som den ska ätas – med händerna. Proportionerna är perfekta och det glansiga brödet som är insmörjt i baconfett lyser upp hela lokalen med sin närvaro.

När Marie Laveau har en bra dag i köket så är det en av de bästa burgarna i Stockholm. Ingen lyxburgare utan bara en jäkligt god hamburgare.

Se vad andra har skrivit;
Hamburgare.org – gillar den inte alls.
In the Kitchen – gillar burgaren men hatar servicen.

You Might Also Like

 • Sveriges bästa hamburgare 2012
  2012-12-30 at 09:02

  […] Läs mer om Marie Laveaus hamburgare. […]

 • support
  2013-01-10 at 01:54

  support…

  Hamburgare på Marie Laveau | food junkies…

 • choose
  2013-01-28 at 16:58

  choose…

  Hamburgare på Marie Laveau | food junkies…