Äta ute

Hamburgare på Lily’s Burger

Öppningen av Lilys Burger har ju varit en återkommande följetong här hos Food Junkies. De har haft otur med ventilationssystemet och öppningen har blivit framskjuten flera månader. Men nu den 11 april var det dags för dörrarna att öppnas. Vi gillar direkt deras öppettider vilket innebär att de har öppet alla dagar i veckan och även på lunch. Som det ska vara tycker vi.

lilys1

Det är ju lite hejsan svejsan nu i början och jag var ner där i fredags kväll och bad att få ta hamburgare take-away vilket jag fick veta endast gick på lunchen. Idag, under deras brunch, så beställde jag om deras friterade kyckling vilket jag då fick veta endast serverades på kvällen. Otroligt synd för vi var verkligen nyfikna på se hur deras mentor från Dantes Fried Chicken i New York hade gjort avtryck i verksamheten.

lilys burger

Hamburgare med ost och pommes beställs in. Inga logistikproblem vad vi kan se utan det går kvickt och vi har burgarna på 10 minuter. På lördagar och söndagar har de vad de kallar för brunch. Det innebär att man får lägga på sin egen topping från en toppingbuffé. Här hittar man bland annat finhackad tomat, pesto, bacon, guacamole, cole slaw, bbq-sås och lite annat smått och gott. Inget revolutionerande och jag gillar att få min burgare färdig från köket.

lilys3

Pommes fritesen är inget att skriva hem om och samtliga 4 korgar är översaltade. Vi bestämmer oss kvickt för en varsin Milkshake och vi väljer Peanut Butter Chocolate samt Oreo. Serveras klassiskt i metallmixer-bägaren och vi konstaterar snabbt att de kan sin milkshake för de är grymt goda.

Det är svårt att göra en rättvis bedömning när det gäller hamburgaren. Den var helt okej och den är ju bättre än alla O´learys-burgare, pub-burgare och andra tråkiga och dyra krogburgare. Men samtidigt så är den tråkigare än Marie Laveau och Flippin Burgers som nästan är i samma prisklass. Dock så känns det lite taskigt att jämföra med Stockholms bästa burgare (Marie Laveau).

Vi ser fram emot att göra ett återbesök och då finns det förhoppningsvis både friterad kyckling på menyn och möjligheten att ta take-away.

You Might Also Like