Inspiration

Grillsäsongen är igång

Alla vet att grillat är godast. Och nu börjar grillsäsongen på riktigt. Varmt ute, ölen är kall och köttkvarnen står och väntar på att få sig några bitar högrev som ska förvandlas till hamburgare. Det är den ultimata avkopplingen att i sann manlig anda få göra det vi är bäst på – elda. Grottmänniskan kryper fram bland de nyklippta gräsmattorna och med tändvätskan i högsta hugg.

klotgrill med revben, hamburgare och majs
Flintasteken känns väldigt passé och förra årets succé med flanksteken känns ju fortfarande som något vi kommer att köra vidare på. Det som vi nyfiket kommer att grilla är hängmörad högrev. Högreven har en kraftig köttsmak som bör göra sig fint på grillen.

Sen så ska det såklart grillas både hamburgare och kvalitetskorv. Bröden är bakade och ligger i frysen i väntan på den perfekta soliga eftermiddagen. Det kommer att dyka upp många inlägg framöver på ämnet grillat så håll utkik.

Vi frågar er alla läsare, vad kommer ni att grilla i sommar? Och vad kommer ni att ha till? Kommentera gärna nedan.

You Might Also Like

 • Erik Wallberg
  2013-05-02 at 10:55

  Kommer köra karré länge i gjutjärnsgrytan med duktiga mängder chili. Sedan skiva upp och lägga på grillen. Salsa fresca och kall öl får ackompanjera.

 • facebook-583631061
  2013-05-04 at 00:55

  Burgare, Korvhantverk, flank, Wagyu-högrev, scampi, givetvis MSC-certifierad :) confiterad grissida. Adam Perry Lang rekommenderas om grillböcker behövs. Otroligt schysta marinader och resting butters.

  • Foodjunkies.se
   2013-05-12 at 09:10

   Här har vi en grillkonnässör! Låter som du använder bra råvaror.