Äta ute

Burger Bistro – Vasastan / Stockholm

Vår utsände utrikeskorrespondent Mats har tagit sig hela vägen till Vasastan i Stockholm och besökt nya hamburgerstället Burger Bistro. Via en knastrig telefonlinje har han lämnat sin redogörelse för oss här på redaktionen. Vi ska göra vårt bästa för att återberätta om besöket.

Lokalerna är något större än vad man är van vid när det gäller burgarhak. Två våningar av något som liknar en italiensk restaurang. Inget mer att säga om det utan två hamburgare beställdes in, Burger Bistro Onion och Burger Bistro Barbeque. Den förstnämnda innehåller bland annat karamelliserad lök och den sistnämnda BBQ-majonnäs. 95 spänn kostar burgarna och ytterligare 30 spänn för pommes.
burgerbistro
Vi börjar med brödet som får hyggligt betyg då det är fluffigt, har bra uppsugningsförmåga men något intetsägande. Går vi vidare till köttet så är det bra smak, bra stekyta, bra sälta men för lite fett i färsen så den var lite för torr.

Vår måttstock på en bra burgare är alltid mot Marie Lavaeu och jämfört mot den så är den något sämre, mest på grund av att den inte är lika saftig. Det samlade intrycket var ganska likt Flippin Burgers. Så gillar man Flippin kommer man antagligen att gilla burgaren här.

Avslutningsvis kan vi konstatera att lökringarna var goda.

You Might Also Like