Äta ute

Brunch på American Table, Clarion Sign

Vi har hyllat American Table tidigare, se här, då vi gjorde ett besök och åt från deras ala carte-meny. Vällagat, gott och hyffsat autentiskt var omdömet då. Eftersom det första besöket var så bra så bokades brunch-besök in och med en prislapp på nästan 300 kr så var förväntningarna höga. På deras hemsida utlovas Deviled Eggs, Breakfast Tacos, American pancakes och Mini Burgers.
Musik i våra öron. Dock ska det visa sig att musiken tystnar snabbt.

Som nämnt tidigare så har de verkligen fått till miljön och det känns nytt och fräscht att sitta där. Boka bord är ett måste på brunchen för det var tokigt mycket folk. Bord bokat och väl på plats så stod det en karaff apelsinjuice på bordet och vilket faktiskt ingick i priset. Bra start.

Bra start som sagt och vi börjar på det kalla bordet där vi hittar både gravad och rökt lax av bra kvalitet och fin konsistens samt en hygglig pastrami och en riktigt god röra med rökt vit fisk. Sen börjar vi slutta snabbt neråt och i skålarna finner vi kall spagetti med pesto och vindruvor(!) och tomat och riven(!) mozzarella som var mer tveksamma anrättningar.

Det varma köket var en ren katastrof och man vet inte riktigt var man ska börja. Mini Burgarna var ljumna med ett snustorrt bröd, den friterade kycklingen var påvärmd i ugnen innan servering (såg när blecken kom ut ur ugnen) med halvsoggigt resultat, Breakfast Tacos var en pliktskyldig trekant tortilla med minimal fyllning och ingen smak.

Jag hittade även Mini Scandinavian Egg Benedict, som är min favoritfrukost, och där ägget var ett så kallat 63-graders ägg men dåligt rensad vita vilket ger en slemmig konsistens vilket serverades på en torr english muffin. Och tyvärr så slutar inte där. Vi provade även någon form av långkokt bbq-nötkött där vissa bitar gått för kort tid och var sega och andra bitar var möra. Ojämnt så det förslår.

Efter att Egyptens gräshoppor hade dragit förbi dessertbordet så tog jag en tur förbi slagfältet och hittade en habil brownie, en key lime-pie med god smak men väl luftig i konsistensen samt flisor av vad som antagligen var en ganska trevlig ostbricka. Är man lagd åt det söta hållet så hittar man antagligen en och annan godbit för det såg fint ut när jag gick förbi med min första tallrik kall mat.

Som ni redan har listat ut vid det här laget så var det inte speciellt bra. Det är milsvid skillnad mellan det som faktiskt lagas på studs i köket på lunch/middag och vad som serverades på denna brunch.

Tråkigt tycker vi för vi längtar efter en bra brunch som serverar just Breakfast Tacos, Mini Burgers och Mini Egg Benedict.

You Might Also Like

 • Stefan Svensson
  2012-12-07 at 10:58

  Hoppas, det var en väldigt ljummen recension. Jag som hade sett fram emot ett besök där.

  • Foodjunkies.se
   2012-12-07 at 23:54

   Brunchen var verkligen en besvikelse och jag hoppas verkligen att de får ordning på det i framtiden.

 • Pipan
  2013-02-11 at 18:55

  Nyöppnad krog i Odenplan som serverar just Mini Burgers, Eggs Benedict och Breakfast Burritos (istället för tacos då) heter Saints food & drinks och ligger på Hagagatan 4.
  http://www.saintsbar.se