Inspiration

5 frågor till Oaxens krog/slip/skafferi/

Vi har pratat med Magnus Ek och Agneta Green som tidigare drev finkrogen Oaxen Skärgårdskrog. De har även drivit restaurang Pumpen som var en liten hamnkrog intill lyxkrogen där det serverades snabbmatsklassiker i en bättre förpackning. Vi anar ett gillande för bättre bistromat och därför har vi ställt några frågor om vilken mat som planeras framöver.
oaxen_magnus
Foto: Oaxen

1) Förutom finkrog så drar ni ju igång Slipen som ska servera bistromat. På er tidigare restaurang Pumpen så serverades bland annat korv och fish & chips, är detta något vi kommer att få se igen? En hommage till snabbmaten?

Det kommer vi absolut. Utan att avslöja några rätter så kommer menyn vara mycket större (än tidigare Pumpen), innehålla en hel del snacks, förrätter, varmrätter, desserter och till viss del urval av hängmörat kontra vakuum mörat kött. Men även fisk såklart.

2) Ni var tidigt ute med näsa till svans-serveringen med det idag berömda grishuvudet som serverades intakt vid bordet. Får vi se mer av detta i framtiden? Och finns det kundunderlag idag att servera exempelvis njurar eller komage?

Vet inte hur det kommer gå med grishuvud eftersom Domtagrisen är på väg att försvinna men vi hoppas naturligtvis att vi hittar en ny producent i den klassen.
På frågan angående njurar & komage svarar vi – kanske.

3) Hamburgare är ju det hetaste på menyn just nu och vi är många som älskar hamburgare. Kommer vi att få se en hamburgare på menyn hos er?

Inte planerat men man ska aldrig säga aldrig.

4) I er butik på Söder (Skafferiet) så har ni ett bra köttsortiment med allt ifrån rena köttstycken till charkprodukter. Vilken av era korvar ska man lägga på grillen i sommar? Och vad ska man servera till?

Vitholmaren eller den hängmörade. Och till det en vinägrettpotatissallad.

5) Favoritsnabbmat?

Faktiskt en av våra vurrar på grillen med bröd, senap och ketchup.

You Might Also Like