Recept, mat och junkfood

Wood & Sea: Eleganta klockor

Alla behöver en snygg klocka. Ja, det är i alla fall vad grundarna till det svenska klockmärket Wood & Sea tycker. Bakom projektet finns en börsmäklare och en marknadschef som enligt egen utsago alltför ofta har möten med välklädda män och kvinnor utan en klocka på armen och bara mobiltelefonen i handen. Sagt och gjort så drog de igång verksamheten med enkla stilrena klockor med en prislapp som ska passa de flesta.

woodsea klockor

De senaste åren så har det varit populärt med större klockor och det är precis motsatsen här. 38 mm är själva klockan vilket gör att de går in under en mer gammaldags och tradiotionell storlek. Det känns spontant mer elegant med en mindre klocka och visar på en viss kännedom och stil till motsatsen att ha en stor vräkig klocka.

Klockorna som i dagsläget finns i två modeller är utrustade med läderarmband och har ett pris på €139 (ca 1250 kr). Priset känns rimligt och går även in inom ramen för presenter. Detta beror ju självklart på hur stor plånbok man har men utifrån klockans preferenser med japanskt urverk, läderarmband och design så känns det okej. Urverket bör nämnas och det är ett japanskt urverk från Miyota som tillverkas av CITIZEN® och har två års garanti. Bra grejer med andra ord.

De finns i två modeller, en av mer klassisk karaktär och en av en färgkombination som vi inte sett tidigare.

woodsea_dandy

Dandy har en urtavla i äggskalsvitt, svart läderarmband och silverfärgad klocka. Klassiskt.

woodsea_dapper

Dapper är också silverfärgad men timmarkering och visare är i guld samt ett brunt läderarmband vilket ger ett väldigt sobert och elegant intryck. Den kombinationen har vi inte sett tidigare och det är vår favorit.

Det är väldigt enkla klockor som diskret och sobert gör sitt jobb. Och det är ju inget snack om saken att de passar för många. Preppyfolket är den klippt och skuren för, alla de studenter som vill utstråla en viss mognad och för att inte tala om alla som är i början av sin karriär och behöver få en bra basgarderob till en rimlig slant.
Enkelt och elegant för de flesta helt enkelt.

Web: www.woodsea.se
Instagram: instagram.com/woodseawatches

Och nej, vi har inte fått betalt för att skriva detta. Det är våra kompisar och vi diggar deras klockor. Därför skriver vi om dem.