Steak sandwich – så gör du mackornas macka!

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Kött, ost och chili i ett bröd. Ja, det blir inte bättre än så.

Detta är ju världens enklaste recept om man köper färdig rostbiff och egentligen så blir det bara en hopmontering. Vill man kosta på lite extra så tar man en fin biff och steker perfekt medium rare och skär upp i fina strimlor som läggs på mackan.

När det gäller chilin så kan man ju vara lite mer äventyrlig och trycka på med exempelvis habanero för lite mer tryck i chilihettan. Ostsåsen är ju en klassiker på Philly Cheesesteaks och där används ju uteslutande Cheez Whiz! som är en prefab sås. Nu har vi inte lyckats hitta just den i Sverige men det finns alternativ på Tex Mex-hyllan med olika sorters nacho ostsåser. Nog om det, till receptet!

Het rostbiffsmacka med ostsås
för 4 personer
4 st bröd/mindre baguette
1 kg rostbiff
1 st gul lök
2 st chili – spansk peppar
2 dl ostsås (köp färdig eller kör egen, dvs värm ihop mjölk och fint riven smakrik ost)
salt & peppar

1) Salta och peppra rostbiffen och kör i ugn på cirka 100-120 grader tills innertemperatur är 55 grader. Ta ut och låt svalna.
2) Strimla löken och chilin och stek på låg värme.
3) Skär köttet i tunna skivor. Skär ett snitt i baguetten och bred på ett lager ostsås, lägg i den stekta löken/chilin samt några skivor av köttet. Njut!

Dinka - eleganta klockor 1495 kr