Så gör du din egen Salsiccia

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Nu dök den här 70-talsbilden upp på korvarna igen. De ser ju inte så kul ut när de ligger där och väntar på att bli stekta och uppätna. Men när det väl är gjort och man får ta första tuggan så sjunger den feta damen av glädje. Och sin egen glädje och stolthet är enorm för att man fick ihop korvjäveln och att det faktiskt smakade bra.

Att stoppa korv är pyssligt. Punkt. Dels så ska man få till en perfekt korvsmet och dels så ska smeten in i fjälstret. Och någon stans där i mellan så ska man få upp köttkvarnen och hitta alla delarna som ligger utspridda i hela köket. Det låter ju väldigt dystert men om man inte har något bättre för sig en söndagseftermiddag så är detta den perfekta utmaningen.
fänkålskorv
I receptet nedan så hittar man långpeppar som en är typ av peppar som är väldigt aromatisk. Råkar man inte ha någon som liggandes i skafferiet så går det lika bra med vanlig svartpeppar.

Fänkålskorv på gris
1 paket grisfjälster, blötlagt
800 g fläskkarre
300 g rimmad fläsksida
140 g bacon
3 msk potatismjöl
2 dl vatten (eller vin)
1 msk salt
2 msk torkad fänkål
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin
2 st hel långpeppar
1 tsk hel vitpeppar

1) Skär köttet i 2 cm-stora kuber och förvara köttet i korta stunder i frysen så det är iskallt men inte fryst.
2) Mal köttet två gånger.
3) Mortla samtliga kryddor fint.
4) Blanda det malda köttet med kryddor, potatismjöl och vatten. Ställ kallt i väntan på stoppning.
5) Montera gristarmen på korvhornet och mata maskinen med korvsmeten.
6) Nyp till och vrid runt korven med cirka 10 cm mellanrum.
7) Låt vila i kylskåp ett par timmar. Stek eller frys in.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr
  • pontus

    Hur förhindrar ni att korvsmeten inte trängs ut genom fjälstret om man endast nyper till och vrider korven, när jag testade hände just detta, bör jag knyta alla korvar i stället eller vad har tycker ni är den bästa metoden?