Recept, mat och junkfood

Så bra var Smaka på Stockholm 2014

Evenemanget som håller till i Kungsträdgården i början på juni varje år brukar mest locka till sig brölande turister till de stora öl-tälten. Plastglas som går att panta och besökare som blir ganska pantade efter ett tag. Men 2014 ska ju visa sig från sin bästa sida med helt andra restauranger med streetfood-anknytning. Precis den anknytning som denna typ av evenemang behöver.

I år hittade man alla som har gjort sig ett avtryck på den finare snabbmatsscenen under året. Bun Bun Truck, Curbside, Flippin Burgers, Speceriet uppblandat med erfarna krögare som Hjerta, Melanderskoncernen och finska nykomlingarna Farang. Det var ju otroligt upplyftande att slippa se de värsta slashasarna som brukar vara med bara för att kränga öl. Det känns verkligen som att de har satsat mer på matupplevelsen i år. Hoppas att det fortsätter så.

Vår favorit blev Speceriet som visar att man kan göra pizza på andra sätt än klassiskt med ost, skinka och tomatsås. Pizzan på bilden toppades med rökt oxmärg och syrad vitkål vilket gav en kanonfin smak.
smakastockholm2

Värsta blåsningen var Jonas Lundgrens fine dining-tält. 50 spänn för en korv i tunnbröd med rostad lök. Vi hade grymt mycket högre förväntningar på en kock av denna kaliber så besvikelsen var total.
smakastockholm1