Grillad salsiccia med bröd och inlagd rödlök

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Det är ju inte bara hamburgare som är fantastiskt gott. En bra korv med bröd kan fungera minst lika bra. Denna gång har vi inte stoppat korven själva. Däremot så har vi gått i butikernas hyllor och rotat fram goda korvar.


Numera så har de flesta butiker ett ganska bra utbud på färsk korv. I alla fall om man råkar bo i närheten av Sveriges större städer. Vi snöade in oss på färsk salsciccia och när vi har handlat loss så har vi konstaterat att om korven kostar över 100 kr kilot så är den nästan alltid bra. Ingen sanning såklart men ett bra riktmärke.

Vi har inte krusidullat till det alltför mycket.

Kvalitetskorv med bröd
En bra färsk/rå korv.
Ett hyggligt korvbröd (för det finns inga bra färdiga korvbröd i Sverige än).
En burk dijonsenap.
Inlagd rödlök (se recept nedan).

Stek/grilla korven, montera ihop med bröd, senap och lök. Ät.

Inlagd rödlök
1 burk

3 stora rödlökar
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk salt

Skiva löken tunt. Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp. Slå lagen över den skivade löken.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr