Recept, mat och junkfood

Majonnäs – bästa tillbehöret till din hamburgare

Dinka - elegant klocka

En hamburgare utan majonnäs är som en nacke utan huvud. Öh, ja. Majonnäs är bra till det mesta, speciellt hamburgare och pommes frites, och ett bra grundrecept måste man ha.


Naturell direkt på brödet, som bas till goda såser och dressingar. Möjligheterna är många och med en näve finhackade färska örter i majonnäsen lyfter det ett snäpp till. Majonnäsen på bilden är smaksatt med finhackad rosmarin.

Majonnäs
blir cirka 2 dl

1 äggula
1 tsk vinäger
1 msk dijonsenap
1,5 dl rapsolja
salt & peppar

Förberedelser: se till att samtliga ingredienser har rumstemperatur.

1) Blanda ihop äggula, dijonsenap och vinäger.
2) Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Majonnäsen ska vara tjock och fluffig när den är klar, så mängden olja kan behövas justeras.
3) Smaka av med salt och peppar.