Hamburgare med bearnaisesås

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

En hyllning till mysfredagen och den nya tidens brunsås, dvs bearnaise – detta recept aspirerar på att bli svenska folkets nya favoritburgare – bearnaisehamburgare. Detta kan ju av connoisseuren uppfattas lite väl flottigt och mastigt men den är inte alls tokig. Den lätt kryddiga hamburgaren gifter sig fint med med bearnaisen och när den toppas upp med knaprig, rostad lök så kan man inte annat än luta sig framåt över burgaren och njuta.
Kyckling på fredag? Nä, gör bearnaisehamburgare till familjen och polarna istället.
hamburgare med bearnaisesås

Bearnaiseburgare
recept för 4 personer

4 hamburgerbröd
500 g köttfärs
1 äggula
1 msk dijonsenap
1 tsk cayennepeppar
salt & peppar
4 skivor hamburgerost
2 msk majonnäs
en liten påse färsk bladspenat
1 tomat
2 dl bearnaisesås (egengjord eller din färdiga favorit)
en burk rostad lök

1) Blanda köttfärs, äggula, dijonsenap, cayennepeppar, salt och peppar till en smidig färs.
2) Forma till 4 stycken hamburgare och stek dem i en panna med smör till önskad stekgrad.
3) Dela och rosta hamburgerbrödet lätt i en stekpanna.
4) Montera i följande ordning; bröd, tunt lager majonnäs, bladspenat, hamburgare, ost, bearnaise, rostad lök, tomat och slutligen bröd.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr