Baconhamburgare med prästost

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Detta är helt klart höstens grymmaste hamburgare och en av mina favoritburgare. Baconet i hamburgaren istället för ovanpå ger en trevlig sälta och smak och kombination med den smakrika prästosten och den söta löken så blir det en väl balanserad hamburgare.

Baconburgare med prästost & svamp
recept för 4 personer

4 hamburgerbröd
4 skivor bacon
500 g köttfärs
1 äggula
peppar från kvarnen
4 skivor prästost
4-5 st champinjoner
1 gul lök
en liten påse bladspenat
4 msk majonnäs

1) Strimla baconet och stek knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Finhacka det stekta baconet.
2) Stek löken på låg värme tills den blir mjuk och söt, salta och peppra. Tar cirka 15 minuter.
3) Blanda köttfärsen med det finhackade baconet, äggula och peppar till en smidig färs.
4) Forma till 4 stycken hamburgare och stek dem i en panna med smör till önskad stekgrad.
5) Stek champinjonerna i varm panna med smör, salta och peppar.
6) Lägg en skiva prästost på varje burgare och grilla snabbt av i ugnen så osten smälter.
7) Rosta brödet lätt i stekpanna, bred på majonnäs på båda delarna av brödet. Lägg spenat i botten, sen champinjoner, hamburgare, stekt lök och sen toppen av brödet.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr