Rådjursköttbullar med svamp och gräddsås

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Vi kom över rådjursfärs och vad passar väl inte bättre än att göra köttbullar utav det. Vi tänkte först göra hamburgare men sen så ville vi ha något klassiskt. Och vad är inte bättre än kött, sås och potatis? Detta är ett bra höstrecept för den som har turen att komma över viltkött.
Rådjursköttbullar med gräddsås

Rådjursköttbullar
recept för 4 personer
400 g rådjursfärs
1 dl grädde
2 msk ströbröd
2 äggulor
1 msk timjan
salt och peppar efter smak.

1) Blanda ihop samtliga ingredienser och forma till bollar.
2) Stek i smör.

Svampragu
3 dl kantareller
2 dl champinjoner
1 gul lök

1) Rensa svampen och skär i mindre bitar.
2) Stek svampen i smör tills vätskan har försvunnit.
3) Finhacka löken och stek tillsammans med svampen.

Cidergräddsås
1 dl äppelcider
3 dl grädde
1-2 msk oxfond eller kalvfond
1 msk färsk rosmarin
salt och peppar efter smak.

1) Koka ihop samtliga ingredienser, utom rosmarinen, i cirka 5 minuter.
2) Vänd ner rådjursköttbullarna och låt koka ihop några minuter.
3) Häll över svampragun och toppa med rosmarinen precis innan servering.
Servera med kokt potatis.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr
  • Anders Johansson

    Ser väldigt bra ut. Bra också att ni dundrar i mycket grädde och använder ströbröd i färsen. Det blir extra viktigt när man har så magert kött som rådjur