Kött/ Recept

Pulled pork – ett enklare recept

Detta trådiga kött blev 2012 års raket i de svenska hemmen. Aldrig tidigare har det pratats så mycket fläskkött på arbetsplatserna och det har verkligen spridit sig som en löpeld över Sverige. Detta trådiga och möra kött passar både stor och liten och går att kombinera lite hur som helst. En del kör det som fredagstaco och andra kokar ris och äter det som gryta. Vi diggar left overs och framförallt så gillar vi att göra varma mackor på överbliven pulled pork vilket ni som har följt bloggen har sett ett urval av recept vid det här laget.

Vi bjuder på ett superenkelt pulled pork-recept där man bara behöver göra i ordning en grov kryddsmet och sedan sköter det sig helt själv i ugnen. Mat som är enkel att laga och smakar väldigt gott är den bästa maten tycker vi.

Pulled pork

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag
Serves: 4
Prep Time: 15 minutes Cooking Time: 5 hours Total Time: 5 hours 15 minutes

Ingredients

  • 1 kg fläskkarre
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl ketchup
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ancho-chili
  • 1 chipotle-chili
  • 1 spansk peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk fänkål
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt

Instructions

1

Sätt ugnen på 125 grader och ta fram en ugnssäker form.

2

Finhacka löken, pressa vitlöken och skär chilin i små bitar. Blanda lök, vitlök och chili med vatten och ketchup samt övriga kryddor till grov smet. Gnid in köttet med väl med smeten och lägg i formen.

3

Täck med lock eller aluminiumfolie och tillaga i mitten av ugnen ca 5 tim.

4

När köttet släpper vid ett lättare tryck så är det färdigt. Mosa direkt i kastrullen och blanda med kokvätskan.

You Might Also Like

  • jonas
    2013-05-02 at 12:10

    Hejsan!
    Tänkte bara tipsa om att lägga till 1-2 tsk rökt paprikapulver och ca 100 gram fint skuren bacon. Höjer rätten ett par nivåer i mitt tycke. Dessutom kör jag på benfri kotlett istället för karré.

    Tack för en grym sida!

    • Foodjunkies.se
      2013-05-03 at 22:23

      Bra tips!

      Den benfria kotletten har vi också testat men för vår del så blev köttet riktigt torrt tyvärr.

  • Andreas
    2014-05-05 at 23:09

    Jag har nu testat ca. 20 olika recept, detta är gott men jag föredrar att skippa ketchup men lägga till lite mera vinäger och honung och 2 msk tomatpuré, ibland har jag även med 2,5dl cola.
    Tack för alla de inspirerande recepten