Recept, mat och junkfood

Löjrom de luxe: ett bättre löjromsrecept

Löjromssäsongen i Kalix har precis kommit igång och det firar vi med ett riktigt bra och enkelt löjromsrecept. Restaurang Riche fick sin första leverans förra helgen och har haft sina traditionsenliga löjromsdagar, och det är just därifrån inspirationen till detta recept har kommit. Löjrom är ju löjligt gott och passar till allt möjligt. Tycker nog, som många andra, att den är som bäst när den serveras relativt enkelt. Antingen en kall sås/dipp med löjrom eller naturell med en råraka eller något annat krispigt. Vi har gjort lyx- och vuxenvariant av en riktig fredagsklassiker – nacho de luxe. Här är nachosen utbytta mot mandelpotatischips och gräddfilen uppgraderas med citronzest. Detta recept är så enkelt så att alla borde slå ihop en korg till nästa fredagsmys.

Och ja, det har trillat i några läsarmail som undrar om vi har lagt ner. Det har vi ju såklart inte utan det är bara lite längre tid mellan inläggen just nu. Vi uppmanar våra läsare att fortsätta laga massor med junkfood i alla dess former. Vi gör det hela tiden. Och ibland syns det här.
nachodeluxe

Löjrom de luxe
snacks för 2 personer
1 påse á 100 g mandelpotatischips
100 g löjrom
1 dl gräddfil (avrunnen i kaffefilter)
1 citron, zest
1 dl creme fraiche
50 g västerbottenost
1 tsk finhackad dill

1) Blanda gräddfil och skalet av citronen, smaka av med salt och peppar.
2) Mixa västerbottenost och creme fraiche, smaka av med salt och peppar.
3) Montering: sprid ut chipsen, klicka på löjrom och strössla med dillen. Spritsa eller klicka ut gräddfilen och crème fraichen.