Lammstek med rosmarin

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Lammstek är väl mest förknippat med påsken men vi tycker att det passar året om. Se till att få tag på en fin stek, gärna från någon gård i närheten där du bor för det är ju alltid roligare att äta mat som man vet var den kommer ifrån.

lammstek

Lammstek i ugn
1 lammstek, ca 1-1,5 kg
4-5 rosmarinkvistar
1 ruska timjanskvistar
2-3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 tsk salt

1) Hacka örterna, finhacka vitlöken och blanda med olivolja och salt till en marinad.
2) Massera in marinaden i köttbiten och placera i en ugnsfast form. Stick in en stektermometer på den tjockaste delen av köttbiten. Täck formen med folie.
3) Sätt in steken i ugnen på 150 grader och när steken kommer upp i 55 grader så ta av folien och dra på ugnen på grill så den får yta.
4) När termometer visar cirka 60 grader är steken rosa, vid 65 grader är steken­ lättrosa, vid 75 grader helt genomstekt.
5) Låt lammsteken vila på en skärbräda i 30 minuter innan den skärs upp.

Servera med rostad potatis, citronklyftor samt en skål med flingsalt.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr