Korv/ Recept

Kokt korv med surkål på rostad levain

kokt korv med bröd och surkål

Korv i alla dess former finns numera även på de mindre välsorterade butikerna. Rå korv har ju verkligen hittat fram till folkhemmet och det finns ju knappt en sommargrill utan att en färsk korvrackare har letat sig ner på gallret.

När det gäller den klassiska kok-korven så har det varit lite skralare med nyheter. Ska väl dock tilläggas att kok-korven har ju alltid hållt hög smakstandard och rätt knäpp. Men som tur är för oss kok-korvälskare så har det utökats med kvalitetskorv och nu är det riktigt välsorterat i de flesta matvarubutiker.

Just när det gäller kokisar så gillar vi det mesta och en bra kok-lag med lagerblad, peppar, stjärnanis och en flaska öl ger en fin smak till korven.

Det behöver ju inte alltid vara så avancerat. Vi öppnar en burk plåtburk surkål till och njuter av klassiska smaker.

Korv med surkål och rostat bröd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Lunch Husmanskost
Serves: 4
Prep Time: 10 minutes Cooking Time: 5 minutes Total Time: 15 minutes

Ingredients

  • 8 wienerkorvar av god kvalitet
  • 4 skivor levainbröd
  • 2 dl surkål
  • 2 tsk kummin
  • 4 msk dijonsenap

Instructions

1

Värm korven (värm, inte koka!).

2

Värm och krydda upp surkålen med kummin och smaka av med salt och peppar.

3

Rosta eller grilla brödet.

4

Stryk ett lager med dijonsenap, två korvar och toppa med surkålen. Njut!

You Might Also Like