Kantarellsoppa med extra allt

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Här är vårt bästa recept på kantarellsoppa där vi går all in och bättrar på den klassiska soppan med bacon, västerbottenost och extra mycket grädde. More is more.
kantarellsoppa

Kantarellsoppa extra allt
ca 4 portioner
1 l rensade gula kantareller
1 gul lök
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl kycklingbuljong
7 dl grädde
50 gram riven västerbottensost
1 paket bacon

1) Skär svampen i mindre bitar och finhacka löken. Fräs i stekpanna med rikligt med smör.
2) Slå på vitvinsvinäger och kycklingbuljong och låt koka in i ett par minuter. Häll på grädden och låt koka i cirka 5 minuter.
3) Under tiden soppan kokar så skär baconet i mindre bitar och stek krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
4) Mixa soppan och mixa sedan i västerbottensosten. Är den för tjock så späd med vatten. Smaka av med salt och peppar.
5) Fördela det stekta baconet i botten på soppskålar och häll på kantarellsoppan.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr