Högrevsburgare

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

För att göra högrevshamburgare så behövs högrevsfärs. De renläriga skulle säga att man måste mala själv men om man inte får tag i ett bra kött så är inte skillnaden mot den färdigmalda högrevsfärsen så stor. För att få bra utväxling på att mala själv så är det helt klart en fördel att hitta något bra kött. Det är ju lättare sagt än gjort för mycket av de köttstycken som finns i butik till ett lägre pris smakar inte speciellt mycket.

Vår egen favorit är faktiskt inte ens högrevfärs utan Ica’s naturbetesfärs. Tyvärr för finmald men rätt hanterad så får man ihop en bra hamburgare med ordentlig köttsmak. Oavsett vad ni väljer så kommer det att bli en lyxigare och godare hamburgare jämfört med den billiga irländska färsen.
hogrevsburgare
Högrevsburgare
högrevsfärs á 180 g / pers
hamburgerbröd
ost
majonnäs

1) Forma färsen med lätt hand till hamburgare. Salta.

2) Dela brödet och rosta i stekpanna. Bred på majonnäs på båda sidor.

3) Stek burgarna i en het gjutjärnspanna och låt båda sidorna få en ordentligt yta. Lägg på osten när burgaren börjar bli färdigstekt så den hinner smälta.

4) Montera ihop, ät och njut!

Dinka - eleganta klockor 1495 kr