Recept, mat och junkfood

Högrevsburgare med bbq-sås och lök

Ibland är less is more och då behöver man en vanlig hamburgare bara. Följ vårt enkla recept och du har en fin fredagsburgare i handen inom kort. Det bästa är ju såklart om man råkar ha ett stycke högrev och kan själv mala till en bra köttfärs. Men har man inte det så kan man ta en genväg med färdig högrevsfärs eller vanlig köttfärs.

När det gäller hamburgerbröd så är vi inte någon större anhängare av vad som finns i butikerna och vi bakar alltid våra egna bröd. Gör en rejäl sats och frys in är vårt tips. Vi har inte märkt någon kvalitetsskillnad vid infrysning/upptining så det är perfekt att ha i frysboxen när andan faller på.
hamburgare

Hamburgare
recept för 4 personer

4 st hamburgerbröd
600 g högrevsfärs
salt & peppar
4 skivor hamburger-ost
2 gula lökar
1 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1/2 huvud isbergssallad
4 msk majonnäs
4 msk bbq-sås

1) Karamelliserad lök; Skär löken  i skivor. Stek löken på ganska svag värme i smör, i minst 15 minuter. Slå på vitvinsvinägern och sockret och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.
3) Forma högrevsfärsen till 4 st hamburgare, salta och peppra rejält och stek dem i het panna till önskad stekgrad.
4) Dela och rosta hamburgerbröden lätt i en stekpanna.
5) Montera i följande ordning; bröd, majonnäs, sallad, hamburgare, ost, karamelliserad lök, bbq-sås, bröd.