Recept, mat och junkfood

Food trucks och matvagnar

Frågan är om vi kommer att få se food trucks rullandes på gatorna i Sverige. Det finns ju redan idag mobila matvagnar som rullar runt på marknader men även i mer ordnade former där de har fasta placeringar. Problemet verkar vara med tillstånd just när de ska rulla och inte ha en återkommande plats att vara på. Man kan ju inte låta bli att gilla konceptet i exempelvis New York där de ena dagen står i Harlem och dagen efter i Chelsea. Ett Twitter-inlägg avslöjar deras location för dagen.

Nåväl, om det nu råkar bli verklighet i Sverige så har vi några önskemål på lämplig trucks.

foodtruck
Mackor med kött – i alla dess former, långkokt, tunt skuren, fläsk, nöt i en enda stor köttexplosion. Tänk New York. Vi blir stammisar direkt.

Korv och mos deluxe – en bra korv med handvevat mos, toppa med några nyfrittade lökringar. Done deal.

Svenska klassiker – nu tänker vi oss något annat än strömmingsvagnen vid slussen. Kvalité vill vi se. Köttbullsmacka med riktiga köttbullar och rödbetssallad på rödbetor, kåldolmar, oxbringa och så vidare.

Vietnamesiskt – en riktigt bra sådan med Bánh mì och Pho.

Asian-American – Pork Buns är en bra start.

När får vi se en food truck stå fulparkerad på Olof Palmes gata och kränga schysst snabbmat till hungrigt kontorsfolk i lunchruschen?

the trash lab publicerar sköna små kortfilmer om olika fenomen och vi gillar framförallt deras kortfilm om food trucks. Hur det uppstod och vad det har utvecklats till idag. Man kan väl säga att lycksökarna kommer snabbt och kapitalet även så, vilket ger armeer av matbilar som rullar.