Foie Gras Donut – anklevermunk

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Vi håller med. Det här låter helt sjukt. Att fylla en munk med anklever.

Inspirerade av webb-tv-showen Animals Eating Animals där de gör dessa munkar så var ju vi tvungna att prova. Och det var betydligt bättre än förväntat. Gillar man anklever så kommer man att älska denna lilla skapelse. Den krämiga anklevern som får samsas med den söta munken och sylten. Dekadent så det bara visslar om det.
foiegrasdonut

Munkar, grundrecept
en liten sats
1,25 dl mjölk (värmd till 37 grader)
1/4 pkt jäst
0,5 dl strösocker
50 g smör, smält
1 krm salt
1 ägg
4 dl vetemjöl

1) Lös upp jästen i mjölken och häll i smöret.
2) Addera resterande ingredienser och kör i degblandare i 5 minuter eller knåda för hand den dubbla tiden. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa i 1 timme.
3) Stjälp upp degen och forma lagoma bollar. Lägg på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i 15 minuter.
4) Värm olja i fritös eller kastrull till 180 grader. Fritera munkarna tills de är gyllenbruna.
5) Låt munkarna rinna av på hushållspapper.

Anklevermunk
munkar
anklevermousse/terrin
hallonsylt

1) Vispa upp anklevern något så den blir hanterbar och lägg i en spritspåse.
2) Häll i sylten i en spritspåse.
3) Ta en munk i handen, tryck in spritspåsen med anklever i botten på munken och tryck till. Upprepa med hallonsylten. Klart!

Dinka - eleganta klockor 1495 kr