Recept/ Tillbehör

Fish taco med majssalsa

Här är en riktig personlig favorit – Fish Tacos. Vi har noterat när vi har varit på resor i USA och ätit på riktiga mex-ställen, dvs inte taco bell, att just fisken är populär som protein. Det är tacksamt just med fisken eftersom den inte smakar jättemycket i sig och verkligen plockar med sig smaken från chilin och salsan.

I receptet nedan har vi använt oss av torsk men annan vit fisk duger fint. Tricket är att steka fisken precis lagom länge så den fortfarande håller sig saftig. Den mjuka fisken mot den krispiga och heta salsan passar perfekt ihop. Om du fortfarande inte är övertygad om fiskens förträfflighet så tycker vi att du genast ska testa i alla fall. Man ska ju faktiskt äta fisk minst en gång i veckan, för det har ju någon sagt. Så varför inte äta fisken mexican style.

Fish taco med majssalsa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag
Serves: 4
Prep Time: 15 minutes Cooking Time: 15 minutes Total Time: 30 minutes

Maximal smak och njutning på kort tid.

Ingredients

  • 12 små tortillabröd
  • 600 g torsk, gärna ryggbit
  • 3 dl mjöl
  • salt och peppar
  • 2 avokado
  • 2 färska majskolvar
  • 2 tomater
  • 1 röd chili
  • 2 charlottenlökar
  • 1 rejält knippe koriander
  • 1-2 lime

Instructions

1

Börja med majssalsan och skala av majskolven genom att skära längst med kolven. Torrosta majskornen i en het stekpanna några minuter.

2

Hacka avokado och tomater i 1/2 cm-stora bitar. Finhacka chilin och löken.

3

Blanda samtliga ingredienser och pressa rejält med lime över. Smaka av med salt och peppar.

4

Skär fisken i avlånga bitar.

5

Vänd fisken i mjöl. Salta och peppra.

6

Stek fisken.

7

Lägg upp ett par skedar av salsan på ett tortillabröd, lägg på ett par bitar fisk och pressa lite lime över.

You Might Also Like

  • http://kalasmums.blogspot.se/
    2013-01-11 at 13:36

    Låter väldigt gott :-)

  • Anders Johansson
    2013-01-11 at 14:52

    Grymt gott med fisktacos. Jag fick hem min tortillapress idag så i morgon blir det fanimej texmex

    • Foodjunkies.se
      2013-01-13 at 14:32

      Tortillapressen står på vår önskelista. Men så länge vi inte har tillgång till något majsmjöl så verkar kaveln vara ett okej substitut.

      • Anders Johansson
        2013-01-14 at 10:40

        Mjölet är rätt lugnt att komma över, det går att beställa från t ex extremefood. Tror även man kan hitta det ibland på vanliga affärer. Jag är rätt säker att jag sett det på City Gross. Se bara till att köpa rätt mjöl. Extremefood ska även snart ta in pressar (igen). Då slipper man böta 400 spänn i frakt från UK.