Recept, mat och junkfood

Enkel ceasarsallad

Sommar, sol och grillat är godast. Till grillat så behövs bra tillbehör och det ska ju gärna vara något som man kan förbereda en stund innan men som håller sig fräscht. Att det är lättlagat är ju en bonus.
Vi har gjort en klassisk ceasarsallad som vi serverar i ett glas. Det fina med att servera i ett glas är att det blir lagom portioner som kan förberedas och låter man dressingen ligga i botten så blir inte brödkrutongerna soggiga. Men som alltid med sallad så ska det inte stå för länge för då försvinner krispet salladen blir tråkig.

När det gäller ceasardressingen så finns det lika många varianter på den som med salladen. Vi har gjort en lättlagad dressing med de smaker som man förknippar med ceasarsalladen.
ceasarsallad

Enkel ceasarsallad
romansallad
parmesanost
vitt bröd

Ceasardressing
3 dl hemslagen majonnäs (hellmans går bra också)
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 sardeller, finhackad
1/2 dl parmesan, finriven
1 msk dijonsenap
1 tsk citronsaft

1) Blanda majonnäsen med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

2) Rosta brödet och skär i stavar.
3) Skölj salladen och skär i strimlor, hyvla parmesanen till flagor av ost.
4) Lägg romansalladen i botten på glaset, fyll på med en klick ceasardressing och toppa med brödstavarna och parmesanen.