Chili dog – den perfekta varmkorven

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

chilidog2
Detta är ju så superamerikanskt det kan bli. En varmkorv som toppas upp med kött. I Sverige är vi väl mer vana att slänga på lite rostad lök och kanske bostongurka om vi vill lyxa till det. Eller om man bor i Göteborg så slänger man på två kulor potatismos.

Jag åt detta första gången i San Fransisco och det var så sjukt dåligt. Rinnig chili con carne som antagligen var fabriksgjord med en ännu sämre korv till. Nej, det var ingen vinnare alls faktiskt. Så, redemption time, och vi ger oss på att göra detta själva med lite mer kvalitet. Vi valde att köra en färsk grovmald korv från Taylors & Jones men det funkar bra med en varmkorv av bättre kvalitet också.
chilidog1

Köttfärschili
räcker till 8 korvar
400 g köttfärs
1 gul lök
1 röd peppar
1 dl rödvin
1 tsk kalvfond
5 dl vatten
4 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 tsk cayennepeppar
1 tsk tabasco

1) Bryn köttfärs och lök. Slå på övriga ingredienser och rör väl.
2) Låt koka ihop på svag värme tills nästan all vätska är reducerad. Tog cirka 1 timme för oss.

Chili dog
1 korv
1 bröd
2 skedar köttfärschili (från ovan)
1 msk riven ost
ev. finhackad rå lök för den som gillar det.

Grilla/värm korven och montera ihop.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr