Chili con carne – ett godare recept

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Vår älskade klassiker som har följt med sedan barnsben. Kan man då förbättra den? Absolut, säger vi. Istället för att göra ett litet kortkok med köttfärs så väljer vi att göra ett härligt långkok med högrev istället. Vi har även bytt ut de tråkiga vita bönorna mot krispiga kikärtor.

kott2

chili_con_carne

Chili Con Carne
1 kg högrev
1 gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 st röda chili, finhackade
1 st ancho-chili, finhackad
1 pkt bacon, i strimlor
4 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
2 dl rödvin
1 msk spiskummin
2 tsk timjan
2 dl kikärtor

1) Skär köttet i kuber och bryn i en stor gryta tills det får fin färg.
2) Lägg i bacon, lök, vitlök, chili och stek ytterligare några minuter.
3) Tillsätt kryddor och tomatpuré samt häll på köttbuljong och vin.
4) Låt sjuda under lock minst 2 timmar. Grytan är färdig när köttet faller isär.
5) Om det är för mycket vätska så låt koka ner utan lock.
6) Vänd ner kikärtorna och smaka av med salt och peppar.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr