Carnitas med salsa fresca

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Vi fortsätter att utforska det mexikanska köket och denna gång till tacosens fyllning carnita. Det är en taco som vanligtvis är fylls med långkokt fläskkött. Detta bör toppas upp med grönsaker och en Salsa fresca brukar sitta som en smäck.

Nu är vi lata och använder oss av grundstenen Pulled pork. Har man grillen framme så är det ypperligt att slå ihop en pastor-carnita där man bbq-grillar på en skiva välrubbad fläskkarre och skivar tunt. Men mitt i vintern så funkar pulled pork bra som ett alternativ till att gå ut i kylan.

Carnitas med pulled pork
tortillabröd i storlek ca 8 cm i diameter
en laddning pulled pork

Salsa fresca
tomat
chili
schalottenlök
koriander
lime
salt

Finhacka tomat, lök och chili. Blanda ihop med riven koriander och pressa rikligt med lime över. Jag brukar även ta lite lime-zest (det gröna skalet på limen, finrivet) i röran för extra fräschör. Salta.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr