Bangers and mash – korv med mos och schalottenlöksringar

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Korv med mos, eller bangers and mash som britterna kallar det för. Det klassiska upplägget är en fläskkorv, potatismos och skysås. Huvudmomentet att steka upp ett par korvar och vispa ihop potatismos är ju inte så svårt i sig. Vi har däremot uppgraderat den med lökringar för lite extra lyx i vardagen.

Lökringarna blir det där lilla extra krispet som gör att det blir så mycket godare. Med friterat i maten så kan det ju inte gå fel, eller hur?

bangers_and_mash

Korv med mos med schalottenlöksringar
för 4 personer

4 stora eller 8 mindre korvar av god kvalitet
1 sats potatismos
1 sats skysås
10 st schalottenlökar
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
olja till fritering

1) Skiva löken så du får ut ringar.
2) Vänd lökringarna i vetemjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
3) Värm oljan till 170 grader och fritera i någon minut tills de ser gyllene ut. Låt rinna av på papper.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr
  • Det här måste jag äta snart. Tyvärr har jag inga bra korvar hemma så det känns som att det är dags för en hamstringstur till Taylors snart.

    • Vi gillar också Taylors. I detta recept körde vi just korv från dem.

      • Ett Taylors borde finnas i varje stad. Jag åker från Uppsala till Kungsholmen bara för att besöka dem med jämna mellanrum och det är så värt det.