Korv/ Recept/ Tillbehör

Bakad tomat med korv och parmesan

En god korv, tomater, bröd och en skalk parmesan kommer man långt med. Råkar man ha gjort egen kvalitetskorv och kanske varit ambitiös och bakat sitt eget kvalitetsbröd så är detta en perfekt liten rätt som passar både framför tv’n som på brunchbuffén. Välfylld med klassiska smaker åt det italienska hållet. Detta är en rätt som vi återkommer till ofta – för att det är så enkelt.

Korv med ugnsbakad tomat och parmesan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Lunch
Serves: 4
Prep Time: 15 minutes Cooking Time: 45 minutes Total Time: 1 minutes

För 4 personer / 8 pers buffe

Ingredients

  • 4 st korvar av bra kvalitet (hemgjord eller av typen Taylors & Jones)
  • 16 st tomater på kvist
  • 4 msk grovriven parmesan
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar

Instructions

1

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg tomaterna i en form och droppa över olivolja, salt och peppar.

2

Baka i ugnen i cirka 45 minuter.

3

Stek korven och lägg upp i en skål. Lägg på tomaterna och häll över olivoljan från formen. Strö över parmesanosten.

4

En skiva gott bröd passar perfekt som tillbehör.

You Might Also Like

  • BD
    2013-04-16 at 19:27

    detta lät grymt enkelt & gott! blev verkligen sugen!