Baconvinägrett

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Bacon, denna fantastiska köttprodukt, vill man ju gärna få in så mycket som möjligt i sin matlagning. Även om vi inte är några storkonsumenter av just grönsallad så kan det ibland vara schysst att göra en krispig sallad till den där nygrillade köttbiten. Men salladen behöver ju smaksättas och vad är inte bättre än en vinägrett på bacon. Här nedan följer ett enkelt recept som höjer smakupplevelsen på det gröna rejält.
gudrunsbacon

Baconvinägrett
1 pkt bacon (gärna Gudruns)
3 msk olivolja
2 msk vinäger (sherry eller äpple)
1 tsk dijonsenap
peppar

1) Finhacka baconet och stek på medelvärme tills baconet är knaprigt och har släppt riktigt mycket baconfett. Sila av baconfettet och spara. Tips, de överblivna baconbitarna passar perfekt som krisp till salladen.
2) Blanda baconfett, olivolja, dijonsenap och vinäger. Smaka av med peppar.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr
  • Synd att förstöra så fint bacon med sallad.. Foodjunkies har nu tappat tråden och skriver om sallad i vartannat inlägg.. ILLA! :)