Ankleverburgare med rödvinskokt lök och tryffelmajonnäs

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Vi älskar anklever. Kontroversiellt men förbannat gott. Och vi vill hylla anklevern och dess inneboende dekadens. Tidigare så har vi gjort den galna anklevermunken. Nu var det dags igen och vår hamburgare ska få sig en släng av ankleversleven. Anklevern har ju en tradition av att kombineras med annat kött och en klassisk rätt är Tournedos Rossini som i princip är en oxfilébit med en skiva stekt anklever ovanpå. Så varför inte göra en hamburgare på bra kött med en skiva anklever ovanpå.
Men riktigt så enkelt gör vi det inte för oss. Istället för det vanliga fluffbrödet så bygger vi hamburgaren på ett riktigt smörigt briochebröd som ackompanjerar anklevern och den söta löken.

Ta er tiden att baka brödet till den här hamburgaren då det gör väldigt mycket för helheten. För detta är en riktigt grym burgare, om än lyxburgare.
ankleverhamburgare

Ankleverburgare med rödvinskokt lök och tryffelmajonnäs
recept för 1 hamburgare
1 briochebröd
180 g nymald högrevsfärs
1 skiva färsk anklever (tips, finns i frysdisken hos Picard)
1 dl egenslagen majonnäs
15-20 droppar tryffelolja
1 rödlök
2 msk rödvin
1 msk socker
salt och peppar

1) Blanda majonnäs och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.
2) Skiva löken och stek på låg värme i cirka 15 minuter. Dra upp värmen något och slå på rödvin samt socker och låt koka in.
3) Dela brödet och smörstek insidorna.
4) Stek ankleverskivan hastigt, cirka 30 sekunder på varje sida, på hög värme.
5) Forma färsen till en hamburgare, salta och peppra, och stek på hög värme till medium.
6) Montera burgaren; bröd i botten med ett lager tryffelmajonnäs där hamburgaren sedan placeras och toppas med den rödvinskokta löken och den nystekta anklevern.

Det blir mer tryffelmajonnäs och rödlök än vad som behövs i receptet då det är svårt att göra en mindre sats.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr