5 frågor till restaurang Svartengrens

Dinka - eleganta klockor 1495 kr

Vi ställer 5 frågor till köttgurun och slaktaren Göran Svartengren som driver köttrestaurangen Svartengrens på Tulegatan. Temat för dagen är såklart kött, chili och hamburgare. Vi kan redan nu avslöja att de ger sig in i hamburgerkampen.
svartengren_goran_styckar
1) Ni har en diger meny med många olika köttbitar men vad ska man som köttnybörjare välja för att få mest bang for the kött-buck?
Jag väljer alltid högrev. Helst den bit som sitter närmast Entrecoten.

2) Vi har noterat att ni, precis som vi, verkar gilla kombinationen jalapeno och ost då vi har sett det återkommande på menyn. Med den kombon, vad är det bästa ni har haft på menyn?
Vår favorit måste vara den friterade jalapenon fylld med oxsvanschili som vi serverade med cheddar-dip.

Låter ju helt underbart, kan vi få receptet?
Absolut, kommer här!

Friterad jalapeno fylld med oxsvanschili
1) Pickla en (urkärnad) grön jalapeno i rödvinsvinäger, massa salt och en nypa socker och lite vatten.
2) Gör en chili på oxsvans som jalapenon fylls med.
3) Dubbelpanering i panko-ströbröd och ner i fritösen och fritera till perfektion.
Cheddardippen består av kokt grädde man häller över riven ost, mixar och smakar upp med jalapeno-lagen.

3) Hamburgare är ju det hetaste på menyn just nu och vi är många som gillar hamburgare. Kommer vi att få se en hamburgare på menyn hos er?
Vi har kört burgare vid tre tillfällen, och den kommer tillbaka. Håll utkik runt Kristi himmelsfärd dag (9 maj).

4) Vad tycker ni om fenomenet att ta snabbmat och göra det till fin-mat? Får vi se mer av det i framtiden och får vi se något från er?
Vi har gjort det en del, bland annat med vår pulled pork – pita. Jalapenokroketterna vi har på menyn osv. Och ja, vi kommer fortsätta med det i framtiden också.

5) Favoritsnabbmat?
Det växlar ju förstås, men just nu måste jag säga tunnbrödsrulle med en grillad, räksallad. Allting på, helt enkelt.

Dinka - eleganta klockor 1495 kr