Hemmagjorda hamburgare

Hamburgare, denna älskade köttfärspuck. Serveras med fördel både i hemmet och på restaurang. Vi gillar att grilla burgare men det funkar även bra att köra i stekpannan hemma. Få saker slår dock att stå en varm sommarkväll och lägga på ett par hamburgare på grillen, knäcka en öl och fäktas med myggorna.

Just vid det tillfället så tar man inte fram köttkvarnen och funderar på vilken köttblandning man ska ha i burgaren. Vi har ett standardrecept som funkar riktigt bra om man inte maler sin egen färs. När du köper köttfärs i butik så har den oftast en ganska låg fetthalt för att vara hamburgerfärs. När man maler sin egen färs så brukar det vara lagom att ha en 20-25% fett medan köpefärs oftast ligger runt 10%.

osthamburgare med chili

Hemmagjord hamburgare
4 personer
500 g köttfärs
1 äggula
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

1) Blanda samtliga ingredienser till en smidig färs. Överbearbeta inte färsen utan låt den precis gå ihop och att allting blandas.
2) Forma till 4 hamburgare och ställ kallt tills det är dags för tillagning.
3) Grilla/stek hamburgare på hög värme så den får en ordentlig yta. Dra ner värmen något och låt den bli rosa i mitten.

Vi har 5 favoritburgare som vi vill tipsa om;

Hamburgare med timjansmayo, lök och gruyère-ost
Hamburgare med bearnaisesås
Baconburgare med prästost
Habanero chili cheeseburgare
Ägg- och baconburgare

Bello theme by WeGraphics
Back to Top